Paardencoaching   onthaast  en   bezinningsweekend

Sonneborghe biedt een all-inclusive weekend waarin paardencoaching, onthaasten en bezinning centraal staan. Wilt u ontsnappen aan de drukte en genieten van de rust, natuur en de paarden? Dan is het onthaast en bezinningsweekend op Sonneborghe iets voor u. Tot rust komen in de wellness van Sonneborghe en bewustwording van jezelf door bij de paarden te zijn.

Paardencoaching

Paarden kunnen door hun sterke zintuigen aanvoelen wat er in een persoon omgaat. Ze geven signalen en spiegelen datgene wat voor ons op dat moment belangrijk is. Tijdens het paardencoachingsweekend zijn er drie onderwerpen. De eerste dag gaat over jouw gevoel, de tweede dag over jouw persoonlijk thema en de derde dag over jouw passie. We kijken naar de signalen van de paarden en gaan oefeningen doen.

Het weekend is van vrijdag 15:00 tot zondag 15:00. Elke dag is er paardencoaching en kunt u genieten van rust, ruimte en natuur. De overnachting, het ontbijt, lunch, diner (incl. koffie, thee en frisdrank) zijn inbegrepen. U kunt ook gratis gebruik maken van de sauna en jacuzzi. Kosten: € 275,- per persoon. Datum van het weekend in overleg. Ervaring met paarden is niet nodig.

 

 

Achtergrond en ervaring

Ik ben Alie Stenekes en 56 jaar oud. Ik heb 40 jaar ervaring met paarden en met werken in de gezondheidszorg. Vijf jaar geleden kwam ik in aanraking met paardencoaching en heb ik aan workshops en cursusweekenden meegedaan.

De reden dat ik begonnen ben met paardencoaching is dat ik zelf heb ervaren wat paarden voor mensen kunnen doen. Dit was voor mij de reden om mens en paard bij elkaar te brengen.

Twee jaar geleden heb ik de basisopleiding hulpverlening met paarden gedaan bij Josien Willemsen. Nu organiseer ik paardencoachingsweekenden in combinatie met onthaasten en bezinnen.

Wat voorop staat in dit weekend is plezier, ontspanning en bewustwording.

 

Heeft u belangstelling? Dan kunt u bellen naar Alie Stenekes (06 17405283) of mail naar info@sonneborghe.nl. 

Recensies

Sonneborghe is een prachtig paradijsje. Overal groen om je heen, rust, ruimte, dieren… Alie is een heel geïnteresseerd, relaxed en bijzonder mens. Ik kreeg onverwacht een paardencoachsessie van haar. Tijdens de sessie is er veel ruimte voor je eigen interpretatie. Alie volgt jou als coachee, maar geeft ook af en toe een duwtje in de goede richting. Je kunt zelf het thema van de sessie bepalen. Daarbinnen laten de paarden bijzondere dingen zien (bij mij bijvoorbeeld dat ik iets van me af moet schudden). Een mooie eerste kennismaking met paardencoaching, op een heel mooi plekje in Friesland!

– Miriam van der Hut

Wat een fantastisch wellness/paardencoachingsweekend gehad. Het ontbrak aan niets. (h)eerlijk gegeten, lekker kunnen ontspannen in sauna en bubbelbad. En geestelijk verrijkt door 2 hele bijzondere paarden Jack en Sanne, die drie dagen lang ons gevoelsleven gespiegeld hebben en ons handvatten gegeven hebben. Hetgeen zij spiegelden werd door Alie vertaald. We zijn er rijker en ontspannen vandaan gekomen…… heel veel dank aan Alie en Anton en de paarden!

Nagenieten van een bijzonder weekend paardencoaching en wellness.. Samen met Joyce . We zijn gastvrij verwelkomd door Alie en Anton die er alles aan gedaan hebben om er lichamelijk, culinair en, last but not least, geestelijk er een prachtig weekend van te maken met behulp van twee bijzondere paarden Jack en Sanne… deze ervaring is er een met een gouden randje

  • Marina van de Ven